"Behandle die Menschen so als seien sie, was sie sein sollten, und unterstütze sie dabei, die Möglichkeiten, die in ihnen liegen, zu entfalten."

J. W. von Goethe
Mijn naam is Klemens Wannenmacher. Ik ben getrouwd en vader van een dochter. In mijn eigen loopbaan heb ik steeds mensen begeleid en bij elkaar gebracht. Ik ben opgeleid tot sociaal pedagoog in Bielefeld (D) en tot regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Als artistiek leider van FACT - theatermakers van de toekomst – Rotterdam heb ik jonge regisseurs begeleid. Ik heb bovendien veel ervaring in cultureel management. Zo was ik verantwoordelijk voor de programmering van de podiumkunsten tijdens Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa.

Omdat ik echter het liefst op ooghoogte met mensen werk, heb ik de voortgezette opleiding
Creatieve Loopbaan Counseling aan de Academie voor Menswetenschappen in Utrecht gedaan en mij gevestigd als zelfstandig coach en loopbaanbegeleider.

Ik voel me een soort seismograaf, ik heb een sensor voor wat er leeft. Mijn doel is dat mensen in hun kracht komen. Dan merk je: dit klopt! Dan verbinden mensen zich met hun talenten en hun verlangens en kunnen gaan doen wat bij hen past.
[...]